VERZENDEN

Naar welke landen verzenden jullie?

Wij verzenden naar Nederland, België en Duitsland.
Andere landen zijn ook mogelijk, maar staan niet standaard in ons verzendsysteem. Stuur ons hiervoor even een berichtje.

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling in huis is?

Bestellingen welke vóór 13:00 uur bij ons binnenkomen, gaan dezelfde dag nog mee met PostNL. Zowel voor Nederland als België geldt dan dat u het pakket de volgende dag in huis hebt, mits er geen vertragingen bij de post zijn. Voor Duitsland is de levertijd vaak 2 werkdagen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten vervallen binnen Nederland wanneer u voor een bedrag boven de 75 euro bestelt. Binnen België vervallen de verzendkosten bij bestellingen boven de 80 euro. Wanneer u niet aan de 75 of 80 euro zit, bedragen de verzendkosten:


Voor Nederland: 5,95 euro
Voor België en Duitsland: 8,95 euro

Kan ik mijn bestelling komen afhalen?

Dit kan zeker!
Wanneer u uw bestelling graag bij ons wilt afhalen, laat dit dan weten door de kortingscode: AFHALEN te gebruiken. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Welke vervoerder gebruiken jullie?

Wij versturen onze pakketjes met PostNL.

Zodra uw bestelling is verzonden krijgt u van ons een track and trace. Hiermee kunt u uw pakket volgen via de website van PostNL.

Wanneer u de PostNL app hebt, krijgt u daarop ook een melding te zien. Zodra het pakket beschikbaar is, kunt u de bezorging volgen en/of wijzigen naar een gewenste bezorgdag.

Pakketten welke naar België worden verzonden, worden - na ontvangst in België - overgenomen door Bpost. Met de gekregen track and trace, kunt u daarop het pakket verder volgen.

Let op: PostNL is gestopt met de 'niet thuis briefjes'. Dit houdt in dat ze geen bericht meer achterlaten wanneer u niet thuis bent. De bezorger geeft dit enkel nog aan middels een mailtje via de PostNL app of een melding via de track and trace.

BETALINGEN

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

U kunt bij ons betalen met IDeal, Bancontact of middels een overschrijving.
Mocht één van deze betaalmogelijkheden niet mogelijk zijn, neem dan contact met ons op.

Ik heb geen orderbevestging ontvangen, wat nu?

Het kan zijn dat de orderbevestiging in uw SPAM box terecht is gekomen. Wanneer dit niet het geval is, neem dan contact met ons op zodat we de bevestiging opnieuw kunnen versturen.

RETOURNEREN

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Bent u toch niet tevreden over uw aankoop? Dan kunt u dit binnen 14 dagen na ontvangst van het product bij ons melden. Gebruik hiervoor ons contactforumulier of stuur een mail naar info@t-maatje.nl. Zodra wij de melding hebben binnengekregen, nemen wij z.s.m. contact met u op voor de verdere afhandeling!

Producten kunnen alleen worden geretouneerd indien in originele staat, in originele verpakking en ongebruikt.

Er zijn een aantal producten welke NIET voor retournering in aanmerking komen. Dit zijn:

  1. Medicinale en homeopathische producten (bijv. tabletten, crème, gebitsdoekjes);
  2. Verbruiksartikelen als shampoo, conditioner en andere vloeistoffen;
  3. Badjassen (welke gepast zijn en waar haren op zitten).

Voor wie zijn de retourkosten?

De kosten voor het retourneren zijn altijd voor uw eigen rekening en op eigen risico.

PRODUCTEN

Wat is het verschil tussen een tondeuse en trimmer?

Een trimmer gebruiken we voor het gedetailleerde werk zoals tussen de voetzooltjes, oren, kop en buik. Een tondeuse is voor het grote werk en hiermee kunt u dan ook de hele hond scheren. Kort gezegd: bijwerken v.s. grote stukken vacht afscheren.

Raden jullie een snoer of accu tondeuse aan?

Wanneer u een stopcontact in de buurt hebt, raden wij aan om voor een tondeuse te kiezen met snoer. Het voordeel hiervan is dat de tondeuse continu op hetzelfde volle vermogen scheert. Hierdoor krijgt u een gelijkmatiger resultaat en blijft de scheerkop langer koel.


Wanneer er geen stopcontact in de buurt is, kunt u kiezen voor een accu tondeuse. Het voordeel hiervan is dat er geen stopcontact nodig is en dus de tondeuse overal kunt gebruiken. Daarnaast heeft u geen snoer welke eventueel in de weg kan gaan hangen. Het nadeel aan een accu tondeuse is dat deze vaak maar maximaal 60 minuten kan scheren. Een tweede accu is dan ook een vereiste. 

Help, mijn hond heeft klitten! Wat te doen?

Alle klitten kunt u het beste voorbewerken met een ontklitspray. Een kwartiertje laten inwerken en vervolgens met een kam de klit proberen te verwijderen. Kleine beginnende klitten kunnen prima met een slicker of metalen kam uit de vacht worden geborsteld. Dit doet u door de klit aan de onderkant (vlak bij de huid) vast te houden en vervolgens vanaf boven te beginnen met het kammen van de klit. Op deze manier trekt u de huid niet omhoog wat voor de hond prettiger is.
Wanneer de klitten helaas al hardnekkig zijn geworden, bewerkt u ook deze voor met ontklitspray. U kunt proberen om de klit eerst nog met een metalen kam of slicker uit de vacht te borstelen. Mocht dit niet meer lukken, raden wij aan om een ontklitmes te gebruiken (bijv. Mat Breaker of Matt Splitter).

Welke scharen heb ik nodig?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden zijn er een aantal dingen die u zichzelf moet afvragen. Namelijk: hoe groot is de hond? Hoe dik is zijn vacht? Wat is uw doel? Wilt u alleen pootjes knippen of hem compleet trimmen? Wanneer u van plan bent om de hele vacht te gaan trimmen, dan raden wij aan om voor een complete scharenset te gaan. De meest gebruikte scharen in één etui! 

Hoe houd ik een schaar correct vast?

De juiste techniek voor het trimmen is een truc die u moet leren. Tijdens het trimmen beweegt u namelijk enkel de duim en knipt u met weinig kracht. Uw vingers gaan niet te ver in een ring. 

Wanneer u uw schaar op tafel legt (met de vijs naar boven gericht), maakt u van uw duim en ringvinger een pincet. Deze twee vingers steekt u door de ringen heen. Wederom niet te ver en zonder spanning op de vingers. Uw pols houd u recht en uw pink rust op de daarvoor bedoelde pinksteun. 

FOLLOW